هر فردی با افزایش سن دچار بیماریهای مختلف از قبیل پوکی استخوان، آرتروز، سیاتیک، دیابت، فشارخون، چربی خون و سایر مشکلاتی از این قبیل میشود. آیا دغدغه رسیدگی به والدین سالمندانتان را داشته و فرصت و اطلاعات کافی برای انجام این کار را ندارید؟ در این صورت، به شما پیشنهاد میکنیم که برای استخدام پرستار سالمند در منزل اقدام کنید. جهت نگهداری از سالمندان در محیط خانه، وسایل و تجهیزاتی نیز لازم هستند. در این مطلب، همه آنچه باید درباره تجهیزات و مراقبت از سالمندان در منزل بدانید را در اختیارتان قرار میدهیم.
لیستی از وسایل پرستاری در منزل
پرستاری از سالمند در محیط خانه کار راحتی نیست و برای انجام این کار بهتر است که پرستاران مجرب و متخصص را استخدام کنید. برای مراقبت از سالمندان باید منزلتان را به انواع وسایل مخصوص تجهیز کنید. در واقع، منزلتان باید مانند بیمارستان به وسایل مورد نیاز جهت رسیدگی بهتر به افراد بیمار و کم توان مجهز باشد. در جدول زیر، لیستی از انواع وسایل پرستاری در منزل را برای شما تهیه کردهایم.
وسایل پرستاری برای مراقبت از سالمند |
پد الکلی ضدعفونی کننده لوازم پانسمان و مراقبت از زخم گوشی پزشکی فشارسنج و دستگاه قندخون دماسنج دستگاه سنجش اکسیژن دستگاه تصفیه هوا دستگاه بخور سرنگ و آنژیوکت باند و آتل سوند ادرار چسب زخم دستگاه ساکشن ست سرم وسایل کمک حرکتی |
معرفی تجهیزات پزشکی سالمندان
امروزه صنعت پزشکی بسیار پیشرفت کرده است و ابزارهایی برای کمک به بهبود سلامتی سالمندان ساخته شدهاند. این تجهیزات به پرستاران و مراقبین سالمندان جهت بررسی وضعیت سلامتی آنها کمک زیادی میکنند. در این بخش، انواع تجهیزات پزشکی سالمندان را جهت بررسی دقیق تر وضعیت آنها به شما معرفی میکنیم.
دستگاه سنجش فشار خون؛ مهمترین تجهیزات پزشکی برای سالمندان
یکی از مهمترین تجهیزات لازم برای سالمندان، بررسی میزان فشار خون با دستگاه مخصوص است. پرستاران میتوانند برای کنترل وضعیت فشار خون سالمند و پیشگیری از علائم از دستگاه فشار استفاده کنند. در واقع، فشارخون بالا در دوران پیری میتواند عوارضی از قبیل سکته قلبی و مغزی را به دنبال داشته باشد.
دستگاه قندخون؛ کاربردی ترین تجهیزات پزشکی
سالمندان در دوران پیری شاید مبتلا به بیماریهایی از قبیل دیابت نوع دو شوند. دیابت نوع دو در صورت عدم درمان ممکن است که عوارض جدی مانند خطر مرگ را به همراه داشته باشد. در واقع، افزایش و کاهش شدید قندخون خطر اغماء را به همراه خواهد داشت. به همین خاطر، سالمندان مبتلا به دیابت به مراقبت و نگهداری مداوم و پیگیری قندخون نیاز دارند. دستگاه قندخون از تجهیزات پزشکی است که پرستاران برای مراقبت هر چه بیشتر از افراد سالمند در خانه استفاده میکنند.
تب سنج؛ بهترین تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای دوران سالمندی
افزایش دمای بدن و تب در دوران پیری میتواند خطرات جدی را به همراه داشته باشد. سالمندان دارای تب بالا ممکن است که علائمی مانند سردرد، تهوع، سرگیجه، افزایش ضربان قلب و… را تجربه کنند. به همین خاطر، پرستاران در هنگام انتخاب تجهیزات و مراقبت از سالمندان در منزل، استفاده از دستگاه تب سنج را یکی از اولویتهای خود در نظر میگیرند
پالس اکسیمتر؛ دستگاهی برای سنجش اکسیژن
سالمندان ممکن است که با مشکل افت اکسیژن به دلیل برخی از بیماریها مانند مشکلات ریوی، قلبی و دیابت مواجه شوند. پرستاران میتوانند علائم حیاتی سالمندان بیمار دارای مشکل تنفسی و ریوی را با سنجش اکسیژن خون کنترل کنند.
دستگاه اکسیژن ساز؛ بهترین تجهیزات پزشکی برای سالمندان دارای مشکل تنفسی
پرستارانی که قصد نگهداری از سالمندان دارای مشکلات تنفسی مانند آسم را دارند، باید از دستگاه اکسیژن ساز نیز استفاده کنند. در واقع، برخی از بیماران ریوی بدون دستگاه اکسیژن نمیتوانند به خوبی تنفس کنند. بنابراین، جهت گردش خون بهتر در سلولهای تنفسی، استفاده از تجهیزات پزشکی مانند دستگاه اکسیژن ساز لازم است.
تخت بیمارستانی؛ از تجهیزات کاربردی برای سالمندان بیمار
از ضروریترین تجهیزات پزشکی برای کسانی که به تازگی از بیمارستان مرخص شدهاند، میتوان به تخت بیمارستانی اشاره کرد. این تخت ها برای کمک به آسایش هر چه بیشتر افراد سالمند طراحی و ساخته شده اند. تختهای بیمارستانی دارای قابلیت تنظیم ارتفاع هستند و به صورت الکتریکی کار میکنند. پرستاران با کمک تختهای بیمارستانی میتوانند وضعیت بدنی سالمند را بهبود ببخشند.
تشک مواج؛ وسیله کاربردی برای سالمندان نیازمند بستری طولانی
یکی از تجهیزات پزشکی سالمندان، تشک مواج است. برخی از افراد سن بالا باید به دلیل ابتلا به بیماریهای خاص مدت بیشتری را در بستر بمانند. به همین خاطر، دراز کشیدن طولانی مدت در بستر میتواند باعث ایجاد زخم بستر شود. تشک مواج به گونهای طراحی شده است که در صورت استفاده طولانی مدت، فرد سالمند دچار زخم بستر نمیشود. تشکهای مواج دارای طول عمر زیادی هستند و قابلیت ضدعفونی شدن را دارند. پرستاران معمولاً برای مراقبت از سالمندان نیازمند بستری در منزل و فلج عضلانی، استفاده از تجهیزات پزشکی مانند تشک امواج را پیشنهاد میدهند.
دستگاه ماساژ؛ بهترین انتخاب برای سالمندان دارای ضعف عضلانی
از سایر تجهیزات پزشکی برای مراقبت بهتر از سالمندان میتوان به دستگاه ماساژ اشاره کرد. سالمندان توانایی عضلانی خود را به دلایل مختلف با گذشت زمان از دست میدهند. مشکلات حرکتی میتوانند روی کیفیت زندگی این افراد تأثیر منفی بگذارند. به همین خاطر، پرستاران میتوانند از دستگاه ماساژ برای بازیابی قدرت حرکتی و رفع خشکی مفاصل استفاده کنند.
معرفی وسایل کمکی برای راه رفتن سالمندان
برخی از سالمندان ممکن است که دارای نقایصی در سیستم عضلانی باشند که راه رفتن را برای آنها مشکل میکند. در واقع، سالمندان دارای بیماریهای عضلانی مانند آرتروز، دیسک کمر، سیاتیک و… ممکن است که برای حرکت کردن و راه رفتن نیاز به کمک داشته باشند. به همین خاطر، وسایل کمکی برای راه رفتن سالمندان دارای این قبیل مشکلات لازم و ضروری هستند. سالمندان با استفاده از دستگاههای کمکی میتوانند استقلال از دست رفته خود را دوباره به دست آورند.
عصا
همانطور که گفتیم، اکثر افراد با افزایش سن در دوران پیری در راه رفتن مشکل پیدا میکنند. سالمندان برای بازیابی قدرت حرکتی خود و راه رفتن بهتر، نیاز به عصا دارند. به طور معمول، عصا قابلیت تحمل تا حدود ۲۵ درصد از وزن افراد سالمند را دارد. به علاوه، استفاده از عصا در دوران پیری میتواند به حفظ تعادل نیز کمک زیادی کند. بنابراین، خرید عصا را به عنوان یکی از ضروریترین لوازم سالمندان در اولویت قرار دهید.
واکر
سالمندان دارای ناتوانی در راه رفتن شاید قادر به استفاده از عصا نباشند. برای استفاده از واکر، افراد سالمند به قدرت عضلانی کمتری نیاز دارند. واکرها توانایی تحمل حدود ۵۰ درصد از وزن بدن افراد سالمند را دارند. واکر، وسیلهای برای بلند شدن سالمندان از روی توالت فرنگی است. البته، اگر مشکلات حرکتی فرد سالمند خیلی بیش از حد معمول باشد، قادر به استفاده از واکر نیز نخواهد بود.
ویلچر
از سایر وسایل کمکی برای سالمندان میتوان به ویلچرهای برقی و ساده اشاره کرد. سالمندانی که دچار تحلیل عضلانی شدهاند، در حفظ تعادل و راه رفتن با مشکل مواجه میشوند. در واقع، کسانی که دچار بیماریهایی مانند اِم اِس و دیستروفی عضلانی شدهاند، به ویلچر برقی نیاز دارند. سالمندان دارای معلولیت حرکتی نیز میتوانند از ویلچر ساده و برقی برای جابه جایی استفاده کنند. اگر فرد سالمند قدرت عضلانی کافی برای استفاده از واکر و عصا را ندارد، تهیه ویلچر برای وی را فراموش نکنید.
اسکوتر برقی
سالمندان به خصوص افراد معلول و فاقد قدرت عضلانی قادر به ایستادن روی پاهای خود نیستند. به همین خاطر، این دسته از افراد میتوانند از اسکوتر برقی برای تردد در محیط خارج از منزل استفاده کنند. کسانی که آرتروز دارند، بیشتر سراغ استفاده از اسکوتر برقی میروند. پرستار میتوانند برای حمل و نقل سالمندان در محیط بیرون از منزل از اسکوتر برقی استفاده کنند.
معرفی وسیلهای برای بلند شدن سالمندان از روی توالت فرنگی
دستگیره سرویس بهداشتی را میتوان وسیلهای برای بلند شدن سالمندان از روی توالت فرنگی در نظر گرفت که بسیار کاربردی است. این دستگیرهها قابلیت نصب در سرویس بهداشتی را دارند تا سالمندان قادر به حفظ بهتر تعادل خود باشند. پرستاران میتوانند از این وسیله کمکی برای دستشویی سالمندان و کمک به بلند شدن و نشستن بهتر روی توالت فرنگی استفاده کنند.
سخن آخر
جهت نگهداری از سالمندان و افراد ناتوان و کم توان در محیط خانه به مراقبت تخصصی نیاز است. پرستاران برای اینکه از سالمندان در محیط خانه مانند بیمارستان به صورت اصولی و حتی بهتر مراقبت کنند، به تجهیزات و لوازم مخصوص احتیاج دارند. به خصوص برای سالمندانی که دارای مشکلات و بیماریهای خاص هستند، استفاده از برخی تجهیزات ضروری است. پرستاران میتوانند با اطلاع از تجهیزات و مراقبت از سالمندان در منزل، در بهبود زود هنگام بیماری آنها نقش مؤثری داشته باشند. از مهمترین تجهیزات برای نگهداری اصولی از افراد سالمند میتوان به تخت بیمارستانی، تشک مواج، دستگاه فشار و قندخون، عصا، واکر، ویلچر و… اشاره کرد. اگر قصد نگهداری از سالمندان در محیط منزل را دارید، استخدام پرستاران آموزش دیده و مجرب را در اولویت قرار دهید. شما میتوانید از مرکز تخصصی سام جهت استخدام بهترین پرستاران برای نگهداری از سالمندان در خانه کمک بگیرید.
منابع: harmonyhomemedical.com | rehabmart.com